Autoschade Lelystad B.V.

Artemisweg 169
8239 DD Lelystad
Tel: 0320 – 748472
Mail: info@autoschadelelystad.nl

Contact opnemen

Fields marked with an * are required

Meest gestelde vragen

Lees eerst onze veel gestelde vragen voordat u contact opneemt.

Wie vergoedt mijn schade?
In meeste gevallen de verzekering of de tegenpartij. Het kan natuurlijk ook zijn dat u de schade zelf moet of wilt betalen. Hiervoor hanteren wij Smart-Repair, om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden.
Direct repareren of niet?
In de meeste gevallen gaat het om een schade aan het plaatwerk. Als het plaatwerk word blootgesteld aan de buitenlucht gaat het materiaal roesten. Schade aan plastic delen gaat niet roesten. Maar het is niet fijn voor het oog, en vaak is netjes herstellen
Ik vind dat een anders schuld heeft. Hoe kan ik dit aantonen?
Als u vindt dat de ander schuldig is en deze andere persoon ontkent dit, dan moet u bewijzen dat hij schuldig is. Autoschade Lelystad helpt u hier natuurlijk graag bij. Bijvoorbeeld met verklaringen van getuigen, rapporten van de politie of foto’s van de situatie. Lukt het niet om te bewijzen dat u gelijk heeft, dan krijgt u de schade waarschijnlijk niet vergoed. Soms lukt het wel om zijn schuld te bewijzen, maar kan of wil de ander niet betalen.
Is vervangend vervoer gedekt bij autoschade?
Bij Autoschade Lelystad is de vervangende auto altijd gratis. Wel in overleg voor de beschikbaarheid.
De dader is onbekend wat nu?
Als de bestuurder die de autoschade heeft veroorzaakt onbekend is dan kunnen wij dit claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dat kan alleen als de schade is veroorzaakt door een auto, bromfiets, motor of vrachtwagen. Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoed geen schade die is veroorzaakt door een fietser of door - bijvoorbeeld - baldadigheid. Het eigen risico (het bedrag dat u zelf moet betalen, verschilt per verzekering) is 250 euro. Er zijn daarnaast enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen om een vergoeding van het fonds te krijgen: • U moet geprobeerd hebben om er achter te komen wie de dader is • U moet direct aangifte hebben gedaan bij de politie • U moet getuigen hebben.
Mag het schadebedrijf een vergoeding vragen voor de schatting van mijn schade?
Ja. Deze vergoeding wordt ook wel ‘taxatiekosten’ genoemd. Sommige garages rekenen daar een vast bedrag voor van €100,-. Andere garages vragen een percentage van het schadebedrag. Deze kosten moet u zelf betalen. Als u uw auto bij dezelfde garage laat repareren of inruilt, hoeft u de taxatiekosten van de garage vaak niet te betalen. Vraag vooraf welke kosten en voorwaarden de garage stelt. Er zijn garages die een veel gunstiger en lager tarief hanteren. Doorgaans bieden deze garages nog meer voordelen. Herder Autoschade vraagt €75 taxatie kosten en worden verrekend bij herstel.